弘中 和憲 (ヒロナカ カズノリ)

Hironaka Kazunori

写真a

職名

教授

科研費研究者番号

60113700

研究分野・キーワード

農産物,品質,物理的処理,機能性

現在の所属組織 【 表示 / 非表示

  • 専任   琉球大学   農学部   地域農業工学科   教授  

取得学位 【 表示 / 非表示

  • 北海道大学 -  農学博士  その他

職歴 【 表示 / 非表示

  • 2011年04月
    -
    継続中

      琉球大学 農学部 地域農業工学科 教授  

専門分野(科研費分類) 【 表示 / 非表示

  • 農産施設工学

 

主たる研究テーマ 【 表示 / 非表示

  • 超音波による稲わらおよび麦わらの迅速糖化技術の開発

  • 電気処理による農産物の機能性強化

  • 真空含侵法による農産物の機能性強化

論文 【 表示 / 非表示

  • Ascorbic acid enrichment of whole potato tuber by vacuum impregnation

    K. Hironaka, M. Kikuchi, H. Koaze, T. Sato, M. Kojima, K. Yamamoto, K. Yasuda, M. Mori, S. Tsuda

    Food Chemistry ( その他の出版社 )  127   1114 - 1118   2011年

  • Effect of polyphenol content, polyphenol oxidase activity and pH on blackspot bruise of Japanese potato varieties

    K. Hironaka, K. Ishibashi, H. Koaze, H. Shirasaka, K. Matsuda, T. Sato, M. Kojima, M. Mori, S. Tsuda, A. Takada

    Food Preservation Science ( その他の出版社 )  32   67 - 72   2006年

  • Changes in invertase, sucrose-6-phosphate synthase and UDP-glucose pyrophosphorylase activities, and their relations to reducing sugar content in Japanese processing potato varieties stored at low temperature

    K. Hironaka, K. Ishibashi, H. Koaze, S. Kobayashi, M. Mori, S. Tsuda, A. Takada

    Food Preservation Science ( その他の出版社 )  31   9 - 14   2005年

  • Effect of storage temperature on invertase, sucrose-6-phosphate synthase and UDP-glucose pyrophosphorylase activities of Japanese processing potatoes

    K. Hironaka, K. Ishibashi, H. Koaze, H.Miyashita, M. Mori, S. Tsuda, A. Takada

    Food Preservation Science ( その他の出版社 )  31   67 - 74   2005年

  • Chemical and physical properties of potatoes differing in bruising susceptibility

    K. Hironaka, K. Ishibashi, H. Koaze, K. Yasui, K. Matsuda, T. Sato, M. Mori, S. Tsuda, A. Takada

    Food Preservation Science ( その他の出版社 )  30   289 - 293   2004年

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • Development of laser crop row sensor for automatic guidance system of implements. In Automation technology for off-road equipment 2004 (Eds: Zhang, Q. Iida, M., Mizushima, A.)

    K. Hironaka, K. Ishibashi, H. Koaze, K. Kumada, K. Matsuda, T. Sato, M. Kojima K. Hironaka ( 担当: 共著 )

    Wageningen Academic Publishers  2007年

学術関係受賞 【 表示 / 非表示

  • 日本食品保蔵科学会技術賞

    2007年   その他の授与機関  

    受賞者: その他の受賞者

  • 農業機械学会北海道支部賞

    2004年   その他の授与機関  

    受賞者: その他の受賞者

共同研究実施実績 【 表示 / 非表示

  • その他の題目

    研究期間: 2008年  -  2010年 

  • その他の題目

    研究期間: 2008年  -  2008年 

  • その他の題目

    研究期間: 2007年  -  2007年 

  • その他の題目

    研究期間: 2005年  -  2007年 

  • その他の題目

    研究期間: 2005年  -  2005年