研究発表等の成果普及活動 - 橘 信二郎
-
とうふようもろみの消化酵素耐性抗酸化物質の単離
Tachibana Shinjiro
2015年度日本農芸化学会大会 2015年 - 2015年
-
Effect of water extract of red mold rice using Monascus pilosus on adipogenesis inhibition
橘 信二郎
2015年度日本農芸化学会大会 2015年 - 2015年
-
Traditional Tofuyo and its bioactive properties
Shinjiro Tachibana
International Symposium on Agriculture & Environment 2014 (ISAE2014), 2014年11月 - 2014年11月
-
紅麹抽出物による骨石灰化の効果
安里雪乃、池尻真美、宮里梨恵、比嘉由美子、橘信二郎
2014年度日本農芸化学会大会 2014年03月 - 2014年03月
-
Water-soluble adipogenesis inhibition activity produced by genus Monascus
Indika Wanninaika, Hirohide Toyama, Shinjiro Tachibana
2014年度日本農芸化学会大会 2014年03月 - 2014年03月
-
マウス骨芽細胞様細胞MC3T3-E1の石灰化に及ぼすPQQ長期曝露の影響
比嘉由美子、橘信二郎
2014年度日本農芸化学会大会 2014年03月 - 2014年03月
-
Comparison of adipogenesis inhibition activity of Monascus-fermented cereals
Indika Wanninaika, Hisashi Asato, Taisuke Watanabe, Hirohide Toyama, Shinjiro Tachibana
2013年度日本農芸化学会大会 2013年03月 - 2013年03月
-
PQQの骨代謝における作用と遺伝子発現解析
橘信二郎、比嘉由美子
2013年度日本農芸化学会大会 2013年03月 - 2013年03月
-
PQQによるMC3T3-E1骨芽細胞の骨形成への影響
比嘉由美子、橘信二郎
2013年度日本農芸化学会大会 2013年03月 - 2013年03月
-
紅麹の骨形成促進活性のスクリーニング
池尻真美、比嘉由美子、安里尚、橘信二郎
2013年度日本農芸化学会大会 2013年03月 - 2013年03月
-
とうふようもろみの生理活性
屋良瞳、手島寛子、橘信二郎、安田正昭
2013年度日本農芸化学会大会 2013年03月 - 2013年03月
-
Study on production and characterization of bioactive compounds from genus Monascus I - Production of hypoallergenic hydrolysates by using fungal enzyme
Shinjiro Tachibana, P.L. Nilantha Lakshman, Hisashi Asato, Indika P. Wanninaika, Michiko Oiwa, Worapot Suntornsuk, Masaaki Yasuda
Asian Core Program Final Joint Seminar 2012 2012年11月 - 2012年11月
-
Antioxidative properties of tofuyo: Okinawa traditional fermented soy food
Shinjiro Tachibana, Hitomi Yara, Hiroki Nakama, Michiko Oiwa, Yuki Tamashiro, Worapot Suntornsuk, Masaaki Yasuda
Asian Core Program Final Joint Seminar 2012 2012年11月 - 2012年11月
-
ビタミン様化合物PQQがMC3T3-E1細胞株の骨形成に与える影響
比嘉由美子、橘信二郎
日本ビタミン学会第64回大会 2012年06月 - 2012年06月
-
Antioxidative properties of tofuyo fermented soybean food
Shinjiro Tachibana
International Symposium on Agriculture & Environment 2011 (ISAE2011) 2011年11月 - 2011年11月
-
Application of acid proteinases from genus Monascus to reduce antigenicity of milk whey protein
Shinjiro Tachibana, P.L. Nilantha Lakshman, Masaaki Yasuda
International Union of Microbiological Societies 2011 Congress 2011年09月 - 2011年09月
-
Monascus pilosus由来アミノペプチダーゼの精製と性質
安里豪之、橘信二郎、安田正昭
2011年度日本農芸化学会大会 2011年03月 - 2011年03月
-
紅麹菌の産生するアミノペプチダーゼの精製と性質
安里豪之、橘信二郎、安田正昭
第17回日本生物工学会九州支部大会 2010年12月 - 2010年12月
-
Production of low antigenic whey protein hydrolysates using an acid proteinase purified from Monascus purpureus
P.L.N. Nilantha, Y. Toyokawa, S. Tachibana, H. Toyama, T. Taira, and M. Yasuda
日本生物工学会第62回大会 2010年10月 - 2010年10月
-
豆腐ようの製造に用いる微生物:紅麹菌のアミノペプチダーゼ
安里豪之、橘信二郎、安田正昭
日本食品科学工学会第57回大会 2010年09月 - 2010年09月