Presentations -
-
Profiling of carotenoids, metabolites, and volatile aroma compounds in Okinawan Shiikuwasha (Citrus depressa) and Calamansi (C. microcarpa)
Yonathan Asikin, Moena Oe, Fumimasa Mitsube, Yasuyo Sekiyama, Kensaku Takara, Koji Wada
日本食品科学工学会第70回記念大会 (京都女子大学) 2023.08 - 2023.08
-
Analysis of genetic characteristics, metabolites, and aroma compounds of Citrus depressa
Yonathan Asikin
ロッテ財団第 8 回 若手研究者の集い (Gakushi Kaikan) 2023.07 - 2023.07
-
沖縄産パインアップル (Ananas comosus) の香気特性に及ぼすエステル生合成および配糖体由来香気成分の解析
小浜杏, 川原睦実, 竹内誠人, 前川龍太, 小林拓也, 上吉原裕亮, 和田浩二, Yonathan Asikin
The 72th Annual Meeting of the Japan Association of Food Preservation Science (Kumamoto Prefectural University) 2023.06 - 2023.06
-
南西諸島・台湾在来柑橘(Citrus depressa)の遺伝子型,色素特性および香気成分の分析
下村桃子, 山本雅史, 光部史将, 林書妍, 草野都, 柴博史, 高良健作, 和田浩二, Yonathan Asikin
The 72th Annual Meeting of the Japan Association of Food Preservation Science (Kumamoto Prefectural University) 2023.06 - 2023.06
-
Flavor components and retronasal olfaction profiles of simulated adulterated brown sugar
Yonathan Asikin, Yuki Nakaza, Eito Tsuchida, Hirotaka Kaneda, Kensaku Takara, Koji Wada
日本農芸化学会2023年度大会 (広島大学) 2023.03 - 2023.03
-
玄米を用いた泡盛醸造における各種酵素活性と香気成分の解析
杉江雄貴, 眞榮田麻友美, Yonathan Asikin, 上地敬子, 平良東紀
第28回日本生物工学会九州支部佐賀大会 (Saga University) 2022.12 - 2022.12
-
シークワーサーの嗜好性に関連する代謝物および抗ストレス作用
Yonathan Asikin
2022年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部および日本食品科学工学会西日本支部合同大会 (鹿児島大学農学部) 2022.11 - 2022.11
-
フードミクス解析による南西諸島・台湾在来柑橘(Citrus depressa)のフレーバー特性と配糖体由来香気成分の分析
下田一樹, Yonathan Asikin, 青野佑亮, 草野都, 柴博史, 田村祥雄, 山本雅史, 光部史将, 林書妍, 高良健作, 和田浩二
2022年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部および日本食品科学工学会西日本支部合同大会 (Kagoshima University) 2022.11 - 2022.11
-
NMRおよびGC-MSを用いたシークヮーサーのメタボロミクス解析
島仲こゆき, 下田一樹, Yonathan Asikin, 光部史将, 関山恭代, 高良健作
2022年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部および日本食品科学工学会西日本支部合同大会 (Kagoshima University) 2022.11 - 2022.11
-
カンキツ成分の抽出における食用油の汎用性評価とその抽出油の機能性評価
内村望空, 山本雅史, Yonathan Asikin, 高良健作, 侯德興, 坂尾こず枝
2022年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部および日本食品科学工学会西日本支部合同大会 (Kagoshima University) 2022.11 - 2022.11
-
亜熱帯樹木のもつ香り成分の分析
加島岬, 清水邦義, 興津世禄, 高良健作, 和田浩二, Yonathan Asikin
The 66th Symposium on the Chemistry of Terpenes, Essential Oils and Aromatics (University of the Ryukyus) 2022.11 - 2022.11
-
GC-MSを用いたメタボローム解析による豚肉の呈味成分と香気成分の網羅的解析
田村祥雄, 岩藤伸治, 宮浦一騰, Yonathan Asikin, 草野都
The 16th Metabolome Symposium 2022.09 - 2022.09
-
沖縄県産のヘチマにおける果実可食部の褐変に関与する化合物
土田永渡, 前田剛希, 棚原尚哉, 長浜隆市, 伊是名純二, 天野遼, Yonathan Asikin, 高良健作, 和田浩二
日本食品科学工学会第69回大会 2022.08 - 2022.08
-
Composition of volatile aroma compounds and minerals of non-centrifugal sugars from Japan and ASEAN countries
Yonathan Asikin, Ryo Amano, Eito Tsuchida, Kensaku Takara, Koji Takabatake, Koji Wada
日本食品科学工学会第69回大会 2022.08 - 2022.08
-
黒糖の香気特性とレトロネーザルアロマプロファイルの解析
仲座佑紀, 前田剛希, 土田永渡, 金田弘拳, 新垣江利子, 和田浩二, Yonathan Asikin
日本食品保蔵科学会第71回大会 2022.06 - 2022.06
-
パインアップル(Ananas comosus)の香気特性評価のための官能評価用語とその標品の選定および体系化
川原睦実, 竹内誠人, 前川龍太, 小林拓也, 堀内政宏, 和田浩二, Yonathan Asikin
日本食品保蔵科学会第71回大会 2022.06 - 2022.06
-
沖縄産パインアップル (Ananas comosus) 有望系統の香気特性およびその年次間差の解析
久髙友誠, 内誠人, 前川龍太, 小林拓也, 堀内政宏, Yonathan Asikin, 和田浩二
日本食品保蔵科学会第71回大会 2022.06 - 2022.06
-
Characterization of glycosidically bound volatiles in horticultural crops
Yonathan Asikin
The 10th Asian Natural Product Conference 2021.12 - 2021.12
-
Improvement of non-centrifugal brown sugar quality through food science study
Yonathan Asikin
The 1st International Conference on Applied Science and Technology for Community Service 2021.11 - 2021.11
-
ヒハツモドキ(Piper retrofractum Vahl)果実およびその加工品の香気成分
大江萌那, 和田浩二, Yonathan Asikin, 新垣美香, 屋宏典, 堀内政宏, 高橋誠
第65回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会 2021.10 - 2021.11