論文 - 高橋 誠
-
Changes in sugar content and antioxidant activity of Allium vegetables by salinity-stress
Mika Arakaki, Makoto Takahashi, Md. Amzad Hossain and Koji Wada
Food Science and Technology Research 20 ( 3 ) 205 - 210 2014年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
この論文にアクセスする
-
-
Production of sophorolipids from non-edible jatropha oil by Stamerella bombicola NBRC 10243 and evaluation of their interfacial properties
Tomohiro Imura, Daisuke Kawamura, Tomotake Morita, Shun Sato, Tokuma Fukuoka, Yosuke Yamagata, Makoto Takahashi, Koji Wada and Dai Kitamoto
Journal of Oleo Science 62 ( 10 ) 857 - 864 2013年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
鶏肉のテクスチャーおよび嗜好性に及ぼすパパイン処理の影響
松隈美紀,高橋誠,藤田守,松隈紀生,藤田修二,和田浩二
日本食品保蔵科学会誌 39 ( 1 ) 3 - 8 2013年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Antioxidant activity of sugarcane molasses against 2,2’-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride-induced peroxyl radicals
Yonathan Asikin, Makoto Takahashi, Takashi Mishima, Masami Mizu, Kensaku Takara and Koji Wada
Food Chemistry 141 ( 1 ) 466 - 472 2013年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
サトウキビ糖蜜の抗酸化活性に及ぼす加熱加工の影響
氏原邦博,吉元誠,和田浩二,高橋誠,須田郁夫
日本食品科学工学会誌 60 ( 4 ) 159 - 164 2013年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
この論文にアクセスする
-
-
グアバ果実のケチャップ加工への適性とその抗酸化評価
広瀬直人,前田剛希,和田浩二,高橋誠
日本食品保蔵科学会誌 39 ( 3 ) 143 - 148 2013年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
秋ウコン供与による鶏卵の付加価値化についての試み
平山琢二,Muslah Uddin Ahammad,高橋誠,和田浩二,及川卓郎
日本暖地畜産学会報 56 ( 2 ) 137 - 141 2013年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Screening of medicinal and edible plants in Okinawa, Japan, for enhanced proliferative and collagen synthesis activities in NB1RGB human skin fibroblast cells
Makoto Takahashi, Yonathan Asikin, Kensaku Takara and Koji Wada
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 76 ( 12 ) 2317 - 2320 2012年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Wax, policosanol, and long-chain aldehydes of different sugarcane (Saccharum officinarum L.) cultivars
Yonathan Asikin, Makoto Takahashi, Naoto Hirose, De-Xing Hou, Kensaku Takara and Koji Wada
European Journal of Lipid Science and Technology 114 ( 5 ) 583 - 591 2012年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Glycolipid biosurfactants, mannosylerythritol lipids, show antioxidant and protective effects against H2O2-induced oxidative stress in cultured human skin fibroblasts
Makoto Takahashi, Tomotake Morita, Tokuma Fukuoka, Tomohiro Imura and Dai Kitamoto
Journal of Oleo Science 61 ( 8 ) 457 - 464 2012年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
A novel bioactive chalcone of Morus australis inhibits tyrosinase activity and melanin biosynthesis in B16 melanoma cells
Makoto Takahashi, Kensaku Takara, Tomonao Toyozato and Koji Wada
Journal of Oleo Science 61 ( 10 ) 585 - 592 2012年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Production and characterization of a glycolipid biosurfactant, mannosylerythritol lipid B, from sugarcane juice by Ustilago scitaminea NBRC 32730
Tomotake Morita, Yuko Ishibashi, Naoto Hirose, Koji Wada, Makoto Takahashi, Tokuma Fukuoka, Tomohiro Imura, Hideki Sakai, Masahiko Abe and Dai Kitamomo
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 75 ( 7 ) 1371 - 1376 2011年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Production of sophorolipid glycolipid biosurfactants from sugarcane molasses using Starmerella bombicola NBRC 10243
Makoto Takahashi, Tomotake Morita, Koji Wada, Naoto Hirose, Tokuma Fukuoka, Tomohiro Imura and Dai Kitamoto
Journal of Oleo Science 60 ( 5 ) 267 - 273 2011年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Liposomes encapsulating Aloe vera leaf gel extract significantly enhance proliferation and collagen synthesis in human skin cell lines
Makoto Takahashi, Dai Kitamoto, Yonathan Asikin, Kensaku Takara and Koji Wada
Journal of Oleo Science 58 ( 12 ) 643 - 650 2009年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Evaluation of an oral carrier system in rats: bioavailability and antioxidant properties of liposome-encapsulated curcumin
Makoto Takahashi, Shuntoku Uechi, Kensaku Takara, Yonathan Asikin and Koji Wada
Journal of Agricultural and Food Chemistry 57 ( 19 ) 9141 - 9146 2009年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
高血圧自然発症ラットの血圧上昇に及ぼすリポソーム化クロレラエキスの影響
高橋誠,島田ほしの,北本大,高良健作,和田浩二
日本食品科学工学会誌 56 ( 11 ) 573 - 578 2009年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
この論文にアクセスする
-
-
Characterization and bioavailability of liposomes containing a ukon extract
Makoto Takahashi, Dai Kitamoto, Tomohiro Imura, Hirosuke Oku, Kensaku Takara and Koji Wada
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 72 ( 5 ) 1199 - 1205 2008年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)
-
Efficient preparation of liposomes encapsulating food materials using lecithins by a mechanochemical method
Makoto Takahashi, Kei-ichiro Inafuku, Takeshi Miyagi, Hirosuke Oku, Koji Wada, Tomohiro Imura and Dai Kitamoto
Journal of Oleo Science 56 ( 1 ) 35 - 42 2005年 [ 査読有り ]
掲載種別: 研究論文(学術雑誌)