研究発表等の成果普及活動 - ASIKIN YONATHAN
-
未利用紅藻ホソバナミノハナの有用化に向けた香気成分分析法の確立
谷和樹, 佐々木悠, Yonathan Asikin, 石井貴広
日本藻類学会第49回大会 (琉球大学) 2025年03月 - 2025年03月
-
Food components, volatile organic compounds, policosanols, and antioxidant properties of Indonesian palm sugar made from Arenga pinnata sap
Aldia Katherinatama, Kensaku Takara, Koji Wada, Yonathan Asikin
日本農芸化学会2025年度大会 (札幌コンベンションセンター) 2025年03月 - 2025年03月
-
加工黒糖の香気成分、代謝物、ミネラル成分および官能特性の分析
宮城舜, 大江萌那, Yonathan Asikin, 高良健作, 和田浩二
2024年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部および日本食品科学工学会西日本支部合同大会 (長崎大学) 2024年11月 - 2024年11月
-
パインアップルの香り成分のQTL解析と原因遺伝子の解明
奈島賢児, Yonathan Asikin, 和田浩二, 上吉原裕亮, 白澤健太, 大嶺悠太, 小林拓也, 前川龍太, 伊礼彩夏, 太郎良和彦, 浦崎直也, 正田守幸, 竹内誠人
園芸学会令和6年度秋季大会 (琉球大学) 2024年11月 - 2024年11月
-
木のストローの香気成分の分析及びリラックス効果の評価
幸地空, 豊里竹彦, 興津世禄, 高良健作, 和田浩二, Yonathan Asikin
第68回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会 (信州大学) 2024年10月 - 2024年10月
-
ダンダー(蒸留残液)とダンダーより単離した微生物を用いた黒糖ラム酒の香気特性
天良葵, 仲里彬, Yonathan Asikin, 吉田嵩策, 上地敬子, 平良東紀
第76回日本生物工学会 (東京工業大学) 2024年09月 - 2024年09月
-
南西諸島・台湾在来柑橘 Citrus depressaの色素特性、ポリメトキシフラボノイドおよび香気成分の分析
Yonathan Asikin
ロッテ財団第 9 回 若手研究者の集い (学士会館) 2024年07月 - 2024年07月
-
沖縄県産パインアップル(Ananas comosus)のレトロネーザルアロマの評価と解析
幸地空, 新垣江利子, 大江萌那, 竹内誠人, 前川龍太, 小林拓也, 堀内政宏, 和田浩二, Yonathan Asikin
日本食品保蔵科学会第73回大会 (琉球大学) 2024年06月 - 2024年06月
-
Profiling of free and glycosidically bound volatiles and non-volatile components in Shiikuwasha (Citrus depressa) fruits from Okinawa, Japan
Yonathan Asikin, Aldia Katherinatama, Kazuki Shimoda, Moena Oe, Fumimasa Mitsube, Kensaku Takara, Koji Wada
Food Innovation Asia Conference 2024 (BITEC, Bangkok, Thailand) 2024年06月 - 2024年06月
-
Genetic characteristics and volatile aroma compounds of leaf and fruit edible part of Citrus depressa from Kagoshima, Okinawa, and Taiwan
Moena Oe, Yonathan Asikin, Masashi Yamamoto, Fumimasa Mitsube, Shu-Yen Lin, Kensaku Takara, Koji Wada
Food Innovation Asia Conference 2024 (BITEC, Bangkok, Thailand) 2024年06月 - 2024年06月
-
Characterization of food volatiles by GC-MS-based electronic nose profiling technique
Yonathan Asikin
Seminar Nasional PATPI Bogor (IPB大学(インドネシア)) 2024年04月 - 2024年04月
-
国内外の黒砂糖の物理化学特性、呈味成分、ミネラル及びポリコサノールの分析
天野遼, Yonathan Asikin, 高良健作, 和田浩二
日本農芸化学会2024年度大会 (東京農業大学) 2024年03月 - 2024年03月
-
ダンダー(蒸留残液)を利用した黒糖ラム酒醸造における発酵特性
天良葵, 仲里彬, Yonathan Asikin, 上地敬子, 平良東紀
第29回日本生物工学会九州支部福岡大会 (九州大学) 2023年12月 - 2023年12月
-
Cytotoxicity effect of rodent tuber (Typhonium flagelliforme) mutant Pekalongan accession against MCF-7 & MCF-10 cancer cell lines
Nesti Fronika Sianipar, Khoirunnisa Assidqi, Yuni Elsa Hadisaputri, Yonathan Asikin, Idris Gautama So
The 2nd International Conference on Industry-Academia Initiatives in Biotechnology and Chemistry (iCIABC2023) (Pahang, Malaysia) 2023年11月 - 2023年11月
-
パインアップル(Ananas comosus)一代交配種の香気特性の解析と評価
久髙友誠, 竹内誠人, 前川龍太, 小林拓也, 和田浩二, Yonathan Asikin
2023年度日本食品科学工学会西日本支部大会 (九州大学) 2023年10月 - 2023年10月
-
ヒハツモドキ(Piper retrofractum Vahl)果実およびその加工品のフレーバー特性の分析
仲田脩人, 大江萌那, 新垣美香, 新垣江利子, 笠松久美, 堀内政宏, Yonathan Asikin, 和田浩二
2023年度日本食品科学工学会西日本支部大会 (九州大学) 2023年10月 - 2023年10月
-
LC-MS/MSを用いた泡盛中ソトロンの定量およびソトロン前駆体の検討
曽我梓, 中西将大, 浦添朝晴, 高良健作, Yonathan Asikin, 和田浩二
2023年度日本食品科学工学会西日本支部大会 (九州大学) 2023年10月 - 2023年10月
-
Assessment of flavor characteristics of new Okinawan pineapple breeding lines by GC-MS-based electronic nose, alcohol acyltransferase activity, and glycosylated-volatile measurements
Yonathan Asikin, Ryota Maekawa, Takuya Kobayashi, Makoto Takeuchi, Yusuke Kamiyoshihara, Kensaku Takara, Koji Wada
17th ASEAN Food Conference (Borneo Convention Centre, Kuching, Malaysia) 2023年10月 - 2023年10月
-
In vivo aroma release and flavor characteristics of non-centrifugal cane sugar
Yonathan Asikin
International Conference on Agrotechnology, Beverage and Food (ICABF 2023) (International Convention Centre, Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam) 2023年10月 - 2023年10月
-
GABAを強化する新規ヘチマ料理・加工品の試作
高良健作,新田宗生,知花理久,宮城一菜,Yonathan Asikin,和田浩二
日本食品科学工学会第70回記念大会 (京都女子大学) 2023年08月 - 2023年08月